12.07.2021

У Києві до 7 років позбавлення волі засуджено футбольного тренера за розбещення 11-річного хлопчика

                     

За участі Дарницької окружної прокуратури м. Києва судом оголошено обвинувальний вирок 42-річному киянину, який, будучи тренером дитячої команди з футболу, вчинив розпусні дії відносно малолітнього підопічного.
 
Злочин стався в грудні 2015 року під час виїзду команди на дитячі спортивні змагання з футболу до Львова.
 
Обвинувачений вночі зайшов до кімнати, де перебували учасники дитячої футбольної команди, після чого, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, підійшов до ліжка одного з хлопчиків, оголив свої статеві органи та вчинив відносно малолітнього розпусні дії.
 
Зловмисника затримали в січні 2016 року. Під час досудового розслідування проведено ряд психолого-психіатричних експертиз як підозрюваного так і малолітнього потерпілого, а також проведено слідчий експеримент за участі свідка цієї події.
 
Комплекс зібраних доказів повністю підтвердив вину тренера у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України.
 
Вироком Дарницького районного суду м. Києва від 12.07.2021 зловмисника засуджено до 7 років позбавлення волі та взято під варту в залі суду.
 
Крім того, судом ухвалено рішення про включення інформації щодо засудження особи до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності малолітньої особи. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2471