13.07.2021

Столична прокуратура попередила нелегальне ввезення до України 3 тонн елітних товарів через митний пост «Бориспіль»

              

Київською міською прокуратурою спільно з ДБР у ході розслідування кримінального провадження за фактом зловживань з боку службових осіб митниці викрито спробу ввезення до України великої партії високоліквідних товарів та запобігнуто завданню державі мільйонних збитків внаслідок несплати митних платежів.
 
Так, 12 липня 2021 року в межах кримінального провадження правоохоронцями проведено обшуки на митному пості «Бориспіль» Київської митниці, у ході яких вилучено близько 3 тонн елітних товарів, які планувалось завезти на територію України без сплати митних платежів та зборів, зокрема брендове взуття та одяг, годинники, мобільні телефони, відеореєстратори, комп’ютерні комплектуючі, тв-приставки тощо.
 
Наразі слідчі дії тривають. Встановлюються особи, які можуть бути причетні до злочинної діяльності та розмір завданих збитків. Перевіряється причетність до організації незаконної оборудки службових осіб митниці.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання службовими особами митниці своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно слідчими зі ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження ДБР.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2066