13.07.2021

За позовом прокуратури ще одну земельну ділянку повернуто з незаконної оренди

                                                         

Постановою Північного апеляційного господарського суду за апеляційною скаргою Київської міської прокуратури скасовано рішення суду першої інстанції та задоволено позов прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору оренди та визнання відсутності прав на земельну ділянку площею 0,1540 га вартістю понад 4 млн гривень.
 
Установлено, що Київською міською радою у порушення вимог земельного та містобудівного законодавства без проведення земельних торгів і без внесення змін до Генерального плану м. Києва прийнято рішення про передачу товариству у довгострокову оренду на 10 років земельної ділянки для обслуговування та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу зі знесенням, в межах червоних ліній, будівель і споруд та влаштування в’їздів, виїздів на вул. Сирецькій у Подільському районі м. Києва.
 
Вказане рішення прийнято у зв’язку з переходом до товариства права власності на нерухоме майно загальною площею 68,4 кв.м, що становить менше 5% площі, наданої йому в оренду земельної ділянки.
 
За таких обставин, суд, погодившись з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги прокурора у повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2072