14.07.2021

Керівника приватної фірми підозрюють у розкраданні 3,3 млн гривень, виділених на охорону об’єктів критичної інфраструктури міста Києва

              

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівнику охоронної структури у привласненні бюджетних коштів, виділених на організацію охорони об’єктів критичної інфраструктури м. Києва (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році КП «Київпастранс» уклало з переможцем тендеру – приватною охоронною компанією – договір про надання послуг з фізичної охорони об’єктів КП «Київпастранс», зокрема станцій Борщагівської лінії швидкісного трамваю, а також здійснення на них перепускного режиму професійними охоронцями за визначеними цілодобовими охоронними постами.
 
У подальшому на підставі затверджених актів надання послуг комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства бюджетні кошти у сумі понад 4, 1 млн грн.
 
Однак, досудовим розслідуванням встановлено, що обсяги та вартість охоронних послуг не відповідали заявленим у документах. Фірма не мала у штаті достатньої кількості охоронців для виконання умов договору та залучала до чергувань сторонніх осіб без відповідної кваліфікації. На окремих об’єктах охорона була відсутня взагалі.
 
За висновками судової економічної експертизи, вказаними діями комунальному підприємству КМДА завдано збитків на суму 3,5 млн гривень.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі завданих збитків.
 
Перевіряється причетність до розкрадання бюджетних коштів з боку посадових осіб комунального підприємства КМДА.
 
Викрито злочин прокурорами спільно з слідчими Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2417