14.07.2021

Київська прокуратура відстояла в апеляції повернення у державну власність земель водного фонду Білозерського лиману

            

Північний апеляційний господарський суду скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позов прокурора про визнання незаконними та скасування розпоряджень державної адміністрації щодо поновлення договорів оренди землі, а також визнання недійсними додаткових угод та повернення земельних ділянок водного фонду Білозерського лиману у державну власність.
 
Встановлено, що на підставі оспорюваних розпоряджень товариству всупереч встановленого законодавством порядку поновлено договори оренди земельних ділянок водного фонду загальною площею 1 639 га, без укладення договорів щодо оренди водних об'єктів та проведеної нормативної грошової оцінки землі.
 
При цьому, до складу спірних земельних ділянок входить Білозерський лиман, який є водосховищем комплексного призначення та взагалі не може бути об’єктом оренди і відповідно передаватися у користування на умовах оренди.
 
Завдяки активній позиції Київської міської прокуратури суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2158