19.07.2021

Напад на заступника Голови «АРМА» - організаторам повідомлено про підозру

        

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру трьом мешканцям Одеської області та міста Києва за фактом готування до вчинення тяжкого злочину та спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження заступнику Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів, виконаному на замовлення ( ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 121 КК України).
 
Слідством встановлено, що на початку квітня 2021 року троє чоловіків, маючи на меті налякати заступника Голови «АРМА», знайшли виконавця, якому запропонували за грошову винагороду здійснити вказаний злочин, але не вбивати потерпілого, а нанести йому тяжкі тілесні ушкодження.
 
Для успішного виконання замовлення, виконавцю було надано усю необхідну інформацію про потерпілого, зокрема інформацію про особу посадовця, спосіб його життя, транспортні засоби, адресу проживання, місце роботи, графік та маршрут руху, а також іншу персональну інформацію. Також виконавцю було сплачено аванс у сумі 10 тис. доларів США. Решту коштів він мав отримати після здійснення нападу.
 
У ході контролю за вчиненням злочину, виконавець, залучений до вчинення злочину підозрюваними, здійснив імітацію двох пострілів у потерпілого, після чого повідомив організаторів про виконання замовлення.
 
16.07.2021 організаторам вчинення кримінального правопорушення повідомлено про підозру та проведено ряд обшуків за місцями проживання у м. Києві та м. Одеса з метою відшукання та вилучення доказів їх причетності до організації злочину.
 
Наразі до Печерського районного суду м. Києва скеровано клопотання про  обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.
 
Викриття злочину проводилося прокурорами спільно слідчими СВ Печерського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2007