17.07.2021

Винуватця смертельної ДТП на Березняках заарештовано на 2 місяці

                                                      

За клопотанням Київської міської прокуратури взято під варту на 2 місяці водія іномарки, який в ніч на 17 липня 2021 року вчинив смертельну ДТП на вул. Березняківській у Дніпровському районі столиці.
 
За даними слідства, водій автомобіля «Ford Fusion», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння (тест драгера показав 1,67 проміле алкоголю в крові) та рухаючись із перевищенням швидкості, не зміг зреагувати на заокруглення проїзної частини, сконтактував з бордюрним каменем, та, виїхавши за межі проїзної частини, врізався в дерево. У подальшому автомобіль, перебуваючи в некерованому стані, відлетів на проїзну частину та зупинився.
 
В результаті аварії 20-річна пасажир автомобіля отримала травми, з якими у важкому стані була доставлена до лікарні, де невдовзі померла.
 
Водія затримали в порядку статті 208 КПК України.
 
За процесуального керівництва Київської міської прокуратури 43-річному чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортним засобом у стані сп’яніння) КК України.
 
17.07.2021 Шевченківським районним судом м. Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від 5 до 10 років.
 
Вкотре нагадуємо громадянам про неприпустимість керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1833