19.07.2021

Молодики, які влаштували погром в орендованій квартирі на Печерську, постануть перед судом

                                                                                    

Печерською окружною прокуратурою завершено досудове розслідування відносно п’ятьох місцевих мешканців, які влаштували погром в орендованій квартирі заради відео у тік-ток.
 
Згідно з матеріалами слідства, 11 квітня 2020 року компанія молодих людей взяла в оренду подобово квартиру по бульвару Лесі України у місті Києві. Домовившись з рієлтором про умови оренди, того ж дня компанія прибула до помешкання.
 
Пізно ввечері, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, молодики почали трощити в квартирі меблі та псувати інтер’єр: кухонним ножем порізали натяжну стелю, зірвали шпалери, розбили та пошкодили всю наявну в квартирі побутову техніку, елементи інтер’єру та дрібні побутові прилади, меблі, у тому числі скляні, тощо. Крім того, палили цигарки та голосно слухали музику, чим порушували спокій в житловому будинку та заважали відпочивати іншим його мешканцям.
 
При цьому молодики знімали свої дії на камеру мобільного телефону та в подальшому відзняте відео розмістили на Інтернет-ресурсі «Tik-Tok».
 
Загалом своїми діями зловмисники завдали збитки власниці квартири на суму понад 370 тис. гривень.
 
Дії молодиків кваліфіковано як умисне знищення чужого майна та хуліганство, вчинене групою осіб (ч.1 ст. 194, ч. 2 ст. 296 КК України).
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1634