20.07.2021

Прокуратура відстояла в апеляції повернення міській громаді будівлі вартістю 2 млн гривень

              

Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позов Солом’янської окружної прокуратури м. Києва, повернувши у власність столичної громади нежитлову будівлю на вул. Ямській.
 
Прокуратурою встановлено, що приватизація нежитлової будівлі площею понад 200 кв. м та вартістю понад 2 млн гривень не проводилась і право власності територіальної громади на нього не припинялось. Проте з’ясувалося, що вказане нерухоме майно стало предметом незаконних правочинів та реєстрації права приватної власності.
 
У зв’язку з цим, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання угод недійсними, скасування державної реєстрації та витребування з незаконного володіння нежитлової будівлі.
 
Завдяки активній позиції прокуратури суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.
 
Крім того, за вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ст. ст. 190 та 358 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснюється Солом’янською окружною прокуратурою м. Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2006