20.07.2021

Водія, який травмував поліцейського при виконанні службових обов’язків, засуджено до 4 років позбавлення волі

                                        

За участі Дарницької окружної прокуратури м. Києва судом оголошено обвинувальний вирок 29–річному мешканцю міста Києва за фактом умисного нанесення тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.
 
Злочин стався 10.05.2020 на території Дарницького району міста Києва.
 
Так, екіпаж патрульної поліції помітив двох мотоциклістів, один з яких рухався без шолома з порушенням правил дорожнього руху. На вимогу правоохоронців зупинитися мотоциклісти не відреагували, а навпаки продовжили рух з метою втечі.
 
Поліцейські службовим автомобілем заблокували мотоцикл одного з правопорушників, однак водій продовжив рух, здійснив наїзд на поліцейського та протягнув його транспортним засобом по дорозі, поки не втратив рівновагу.
 
Надалі водій знову спробував втекти, однак був затриманий колегою постраждалого.
 
В результаті наїзду інспектору нанесено тілесні ушкодження у вигляді перелому лівого надколінника та садни.
 
За висновками судово-медичної експертизи отримані інспектором тілесні ушкодження відносяться до легкої та середньої ступенів тяжкості.
 
Не дивлячись на те, що обвинувачений свою вину у вчиненому злочині не визнавав, комплекс зібраних доказів повністю підтвердив його вину у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України.
 
Вироком Дарницького районного суду м. Києва від 20.07.2021 зловмисника засуджено до 4 років позбавлення волі та взято під варту в залі суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1981