26.07.2021

Зусиллями прокуратури громаді Києва повернуто квартиру вартістю понад 1 млн гривень

                                                                                    

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді столиці незаконно відчуженої квартири на вул. Волгоградській у місті Києві вартістю понад 1 млн гривень
 
Встановлено, що аферист, використовуючи рішення суду, яке скасоване в апеляційному порядку, отримав свідоцтво про право на спадщину та зареєстрував за собою право власності на квартиру самотньої літньої киянки після її смерті.
 
Однак, законом передбачено, що у разі відсутності спадкоємців суд своїм рішенням визнає спадщину відумерлою та передає у власність територіальної громади.
 
Враховуючи викладене, окружна прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсним свідоцтво на право на спадщину, а спадщину відумерлою та передачу вказаного майна територіальній громаді міста Києва, який судом задоволено.
 
На даний час завдяки зусиллям окружної прокуратури рішення суду реально виконано - право власності на майно зареєстровано за територіальною громадою.
 
Крім того, за фактом шахрайського заволодіння майном триває досудове розслідування з метою притягнення винної особи до відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1951