27.07.2021

Прокуратура через суд вимагає скасувати право користування земельними ділянками площею 375 га вартістю 2,5 млрд гривень

                

Київська міська прокуратура вимагає скасувати державну реєстрацію права постійного користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення загальною площею 375 га та вартістю понад 2,5 млрд гривень у Деснянському районі м. Києва за приватним товариством.
 
Установлено, що товариство, без належних правових підстав та у порушення вимог земельного законодавства, за відсутності волевиявлення Київської міської ради, без відповідного рішення про відведення земельних ділянок у користування та без розроблення і затвердження необхідної документації із землеустрою, зареєструвало за собою право постійного користування земельними ділянками площею 279 та 96 га у Деснянському районі столиці.
 
При цьому, встановлено, що вказані земельні ділянки потрапляють в межі ландшафтного заказника місцевого значення «Троєщинські луки».
 
У зв’язку з цим, порушено інтереси держави та територіальної громади, оскільки Київська міська рада позбавлена можливості ефективно використовувати земельні ділянки в інтересах мешканців міста.
 
Враховуючи викладене, Київська міська прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
 
Наразі господарським судом міста Києва призначено підготовче судове засідання на 14.09.2021 року.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2183