27.07.2021

Громадянина Німеччини викрито у підбурюванні до дачі хабара працівникам міграційної служби

                

Печерською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Печерського УП ГУНП у м. Києві за оперативного ГУ БКОЗ СБ України затримано громадянина Федеративної Республіки Німеччина за підозрою у шахрайстві та підбурюванні до надання неправомірної вигоди службовим особам Державної міграційної служби України (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, громадянин Федеративної Республіки Німеччина, який має посвідку на постійне проживання в Україні, намагався шахрайським шляхом заволодіти грошовими коштами громадянина Республіки Ірак у розмірі 7000 доларів США, з яких 5000 доларів США ніби то мали бути передані в якості неправомірної вигоди службовим особам Державної міграційної служби України за видачу цьому громадянину посвідки на постійне проживання в Україні.
 
Шахрая затримано у порядку ст. 208 КПК України після отримання першого траншу у сумі 5000 доларів США.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.
 
Досудове слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2112