27.07.2021

70 тис. доларів за посаду в ПАТ «Укрзалізниця» - судитимуть посередника злочинної схеми

                   

Голосіївською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який виступив посередником під час передачі неправомірної вигоди першому заступнику начальника одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця»  (ч. ч. 2, 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у липні 2017 році до ПАТ «Українська залізниця» звернувся громадянин, який виявив бажання працевлаштуватися на вакантну посаду начальника одного із управлінь регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця». Дізнавшись про це, перший заступник начальника одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця» наказав спільнику розшукати цього громадянина та запропонувати йому умови  працевлаштування.
 
Зокрема, для позитивного вирішення питання щодо безперешкодного працевлаштування на вакантну посаду громадянину пропонувалось передати першому заступнику начальника департаменту 30 тис. доларів США.
 
Через деякий час вказаний посадовець збільшив вимоги та зажадав ще 40 тис. доларів США за допомогу у працевлаштуванні.
 
Посадовця затримали на «гарячому» у приміщені столичного ресторану після одержання ним 69,1 тис. доларів США.
Посередник тривалий час переховувався від слідства та невдовзі правоохоронцям вдалося встановити його місцезнаходження.
 
Наразі обвинувальний акт стосовно пособника скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Обвинувальний акт відносно посадовця ПАТ «Укрзалізниця» перебуває на розгляді суду з 2018 року.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2887