28.07.2021

Винуватець смертельної ДТП на Лесі Українки постав перед судом

               

За участі прокурора Київської міської прокуратури у Печерському районному суді м. Києва відбулося підготовче судове засідання у справі відносно водія автомобіля «Infiniti», який в ніч на 1 травня 2021 року вчинив ДТП зі смертельними наслідками у центрі Києва.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 25-річний водій, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, рухався по проїзній частині бульвару Л. Українки у напрямку Бессарабської площі зі швидкістю не менше 160 км/год, хоча максимально допустима швидкість на вказаній ділянці дороги становить 50 км/год.
 
Водій, не впоравшись з керуванням, виїхав за межі проїзної частини, що спровокувало перекидання автомобіля на дах, з наїздом на дерево та опору світлофора.
 
В результаті дорожньо-транспортної пригоди 18-річна пасажирка цього автомобіля загинула на місці, водій та ще одна пасажирка цього ж транспортного заходу отримали тілесні ушкодження.
 
Водія «Infiniti» затримали у порядку статті 208 КПК України. Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України.
 
За результатами підготовчого судового засідання обвинувальний акт призначено до судового розгляду. Крім того судом продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для обвинуваченого.
 
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2407