28.07.2021

Прокуратура домоглася покарання для чоловіка за домашнє насильство із застосуванням обмежувального заходу

              

Оболонська окружна прокуратура міста Києва підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 45-річного місцевого мешканця, який систематично скоював психологічне насильство відносно старенької матері (ст.126-1 КК України).
 
Як повідомлялося раніше, протягом тривалого часу підозрюваний умисно, систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою 79-річну матір, залякував, принижував та погрожував їй фізичною розправою, вимагав гроші. Кривник ніде не працює, насилля вчиняв у стані алкогольного сп’яніння, забирав у матері останні кошти з пенсії.
 
Обвинувачений раніше не судимий, хоча неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності саме за жорстоку поведінку в сім’ї.
 
За результатами судового розгляду Оболонським районним судом м. Києва зловмисника засуджено до 240 годин громадських робіт з проходженням 3-х місячної програми для кривдників.
 
У разі невиконання рішення суду до зловмисника може бути застосоване додаткове покарання, передбачене ст. 390 -1 КК України, а саме арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 2-х років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2496