29.07.2021

Судитимуть чоловіка, який наніс журналісту побої та перешкоджав у здійсненні професійної діяльності

                                                                     

За результатами роботи міжвідомчої групи з розкриття та розкриття злочинів проти журналістів Шевченківською окружною прокуратурою м. Києва завершено розслідування відносно жителя міста Дніпро, який умисно перешкоджав здійсненню журналістом законної професійної діяльності та заподіяв останньому побоїв у зв’язку із здійсненням законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 171, ч. 2 ст. 345-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний 04.02.2021, перебуваючи біля адміністративної будівлі Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, умисно з метою перешкоджання професійній діяльності журналістів ТОВ «НАШ 365» та намагаючись завадити здійсненню ними відеозйомки, почав виривати з його рук мікрофон та агресивно висловлюватися у бік знімальної групи. При цьому зловмисник наніс журналісту два удари кулаком по обличчю та заволодів мікрофоном.
 
Наразі обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду м. Києва.
 
Санкція статті передбачає покарання до 5-ти років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2227