29.07.2021

Затримано групу наркодилерів, які налагодили оптовий збут наркотиків по Україні

             

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва затримано групу зловмисників у складі трьох осіб, які налагодили розгалужену мережу розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).
 
У ході документування злочинної діяльності встановлено, що затримані особи організували збут заборонених речовин оптовими партіями на території міста Києва та інших регіонів України.
 
За результатами оперативної закупки та проведених обшуків за місцем фактичного мешкання підозрюваних на території м. Києва та м. Бердянськ правоохоронці виявили та вилучили:
-           близько 200 г кокаїну;
-           500 г амфетаміну;
-           2 кг канабісу;
-           2000 пігулок екстазі (МДМА).
 
Вартість вилученого при роздрібному продажі становить близько 2 млн гривень.
 
Наразі організатора та двох учасників затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання безальтернативних запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають. Встановлюється джерело та канал постачання наркозасобів і психотропних речовин. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення злочину.
 
Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно із слідчими Деснянського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2175