03.08.2021

Підозрюваних у нападах на іноземців взято під варту - прокуратура

                

За клопотанням Печерської окружної прокуратури м. Києва девятьом особам, затриманим  за вчинення грабежів та розбійних нападів на іноземних громадян, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці (ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187 КК України).
 
За рішенням суду, чотирьом особам обрано тримання під вартою безальтернативно, двом особам із можливістю внесенння застави у розмірі 190 тисяч гривень, ще трьом із можливістю внесення застави у розмірі  1 млн гривень.
 
Як повідомлялося, Столичні правоохоронці знешкодили злочинну групу, учасники якої вчиняли масові розбійні напади на іноземців у Києві. За даними слідства, група діяла на території трьох розважальних закладів у центрі столиці.
 
Серед членів групи були офіціанти, які надавали іноземним громадянам, що відпочивали в закладах, рахунки із переліком замовлень та сумами, які були завищені у 5 – 10 разів.
 
У разі відмови іноземцями оплачувати рахунок, учасники злочинної групи запрошували їх у кімнату адміністратора, де, застосовуючи насильство та психологічний тиск, змушували оплачувати рахунки, а в разі відмови силою  відбирали кошти, мобільні телефони та цінності.
 
За попередньою інформацією, учасники групи можуть бути причетними до скоєння майже 150 нападів на іноземних громадян з початку 2020 року.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1589