04.08.2021

Затримано чоловіка, який захопив приміщення Кабінету Міністрів та погрожував підірвати гранату

                 

4 серпня 2021 року близько 10 години ранку невідомий чоловік зайшов до приміщення  Кабінету Міністрів на вул. Грушевського 17/2, та, перебуваючи в адміністративній будівлі, захопив двох заручників та погрожував підірвати себе гранатою.
 
Після нетривалих перемовин правоохоронці затримали чоловіка.
 
Внаслідок події ніхто не постраждав.
 
Затриманим виявився 43-річний колишній військовослужбовець. Під час затримання у нього вилучили бойову гранату.
 
Як повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер, який перебував на місці події, наразі за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).
 
Правоохоронці встановлюють обставини та мотиви скоєння злочину.
 
Досудове розслідування здійснюватиме Печерське УП ГУНП в місті Києві за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2395