05.08.2021

У Києві на виготовленні та збуті амфетаміну затримали групу осіб

            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито групу осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом амфетаміну у великих розмірах.
 
За даними слідства, організували нелегальний бізнес 34-річна місцева мешканка та її 38-річний чоловік. Подружжя незаконно виготовляло психотропну речовину – амфетамін за місцем свого проживання, та зберігало його для подальшого збуту.
 
Також, затримані самостійно або із залученням інших осіб здійснювали збут психотропної речовини шляхом поштового відправлення. Їх клієнтами були жителі різних регіонів України. Оплата за «товар» здійснювалася на банківські рахунки затриманих.
 
Безпосередньо під час пересилання з метою збуту психотропної речовини затримано ще одно співучасника.
 
У ході проведених обшуків правоохоронці вилучили психотропну речовину, лабораторне обладнання, прекурсори та хімічні речовини.
 
Наразі трьом особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 311 КК України та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Викрито злочин прокурорами спільно з Департаментом боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2261