09.08.2021

Прокуратура в апеляції довела законність рішення про примусове лікування чоловіка, який погрожував підірвати банк у центрі Києва

               

Київська міська прокуратура в суді апеляційної інстанції довела обґрунтованість рішення суду першої інстанції про застосування примусових заходів медичного характеру відносно 33-річного громадянина Узбекистану, який 3 серпня 2020 року погрожував вибухом у приміщенні банку у центрі Києва.
 
Слідством установлено факт вчинення зазначеною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258 КК України (терористичний акт).
 
Однак, згідно з висновками судово-психіатричної експертизи, на момент вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом чоловік не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.
 
У зв’язку з тим, що суспільно-небезпечне діяння було вчинено неосудною особою Шевченківський районний суд Києві 26.05.2021 року задовольнив клопотання Київської міської прокуратури про застосування відносно згаданого чоловіка примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.
 
 Не погодившись з ухваленим рішенням сторона захисту подала апеляційну скаргу, у якій просила скасувати зазначену ухвалу та призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції у зв’язку із неправильною кваліфікацією суспільно-небезпечного діяння, яке інкримінується чоловіку.
 
Суд апеляційної інстанції з урахуванням переконливих доводів прокурора щодо законності рішення суду першої інстанції та необґрунтованості вимог апеляційної скарги, відмовив у її задоволенні та залишив ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2090