10.08.2021

Екс-топменеджера державної компанії підозрюють у 78-мільйонних збитках державі

           

Київською міською прокуратурою спільно із співробітниками ГУ ДФС у м. Києві завершено досудове розслідування за обвинуваченням ексзаступника голови правління одного з Державних публічних акціонерних товариств та двох його пособників у розтраті 78 млн гривень державних коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Зазначена службова особа здійснювала діяльність у державній компанії, що займається наданням промислового обладнання та сільськогосподарської техніки аграрним виробникам на умовах фінансового лізингу. Діючи у змові з керівниками двох підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності, посадовець вчинив розтрату державних коштів, утворивши документальну видимість придбання у вказаних товариств агропромислового обладнання для передачі у лізинг, яке фактично державній компанії ніколи не передавалось.
 
Вказаними діями державній компанії завдано збитків на суму понад 78 млн гривень, що становить особливо великий розмір.
 
Наразі обвинувальний акт відносно експосадовця та двох його спільників скеровано до суду.
 
З метою відшкодування завданих збитків до обвинувачених пред’явлено цивільний позов на суму понад 78 млн грн.
 
На майно експосадовця (будинок та частку у статутному фонді) накладено арешт.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2034