10.08.2021

Дрифт на Софійській площі – вирішується питання про вилучення автомобілів, задіяних у зйомках

               

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом подій, що відбулися на Софійській площі у зв’язку з проведенням несанкціонованих зйомок.
 
Як встановлено слідством, зранку 10 серпня приватна компанія провела рекламний захід із залученням двох автівок, які на пішохідній зоні навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому влаштували «дрифт».
 
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 296 КК України.
 
Першочерговими слідчим діями встановлено, що до КП ШЕУ Шевченківського району представники приватної компанії щодо проведення зйомок не звертались та свої дії не погоджували.
 
Нагадаємо також, що пам’ятник Богданові Хмельницькому — є пам'яткою мистецтва ХІХ століття, одним із символів Києва, а розташований поруч Софійський собор — є пам’яткою архітектури ХІ століття, що входить до Списку спадщини Юнеско.
 
За попередньою інформацією, орієнтований розмір заподіяних збитків внаслідок пошкодження клінкерного покриття на Софійській площі становить близько 50 тис. грн.
 
На цей час тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин та  осіб, причетних до кримінального правопорушення.
 
Вирішується питання про вилучення автомобілів, задіяних у зйомках.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2016