13.08.2021

Чоловіка, який здійснив напад на поштове відділення у Києві, заарештовано на 2 місяці

                                                                              

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва співробітниками карного розшуку та Слідчого відділу Деснянського УП ГУНП в м. Києві викрито та затримано особу, яка вчинила розбійний напад на поштове відділення.
 
Так, 10.08.2021 близько 16 години невідомий чоловік, одягнений в спортивний костюм, приховуючи обличчя панчохою та медичною маскою, увірвався до одного з поштових відділень у Деснянському районі міста Києва.
 
Зловмисник тримав в руках предмет, схожий на ніж, та, висловлюючи працівнику поштового відділення погрози фізичною розправою, змусив відкрити касовий апарат, з якого викрав понад 23,5 тис. гривень, а також мобільний телефон працівника відділення, який знаходився поруч.
 
Нападнику вдалось втекти з місця події, однак вжитими оперативними заходами правоохоронці встановили його особу  та затримали на території Київської області.
 
Зловмисником виявився 35-річний мешканець столиці, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів та злочинів, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків.
 
Під час обшуку у затриманого вилучено речові докази.
 
Наразі вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 187 (розбій) КК України, санкція якої передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави.
 
Досудове слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2039