13.08.2021

У Києві судитимуть чоловіка, який підозрюється у вбивстві двох сестер заради квартири

              

Київською міською прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 45-річного мешканця міста Києва за обвинуваченням у вчиненні умисного вбивства двох сестер з метою заволодіння квартирою, а також у незаконному придбанні і зберіганні бойових припасів (ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Так, досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2020 року в обвинуваченого виник злочинний умисел щодо заволодіння квартирою двох сестер, які не мали близьких рідних. Увійшовши в довіру до потерпілих, 12.11.2020 підозрюваний вчинив вбивство однієї з них, отруївши метиловим спиртом. А наступного дня під вигаданим приводом заманив її сестру до Голосіївського парку та застрелив з вогнепальної зброї.
 
В межах розслідування 18.11.2020 чоловіку було повідомлено про підозру в умисному вбивстві двох осіб, вчиненому з корисливих мотивів, та обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
За вчинене чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.
 
Обвинувачений залишається під вартою.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1994