16.08.2021

Збитки у 4,5 млн грн на будівництві Подільського мосту – одному з керівників КП та генпідряднику повідомлено про підозру

                

Подільською окружною прокуратурою міста Києва за результатами слідчих дій, проведених у кримінальному провадженні щодо розкрадання коштів, виділених на будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві, повідомлено про підозру першому заступнику керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», яке є замовником робіт, а також керівнику генпідрядної організації у привласненні коштів територіальної громади міста Києва та службовій недбалості (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у липні 2020 року виконувач обов’язків директора КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівник генпідрядної організації підписали акт приймання виконаних будівельних робіт, до яких були внесені відомості про виконання упродовж квітня-травня 2020 року робіт по фарбуванню низу залізобетонних прольотних плит автопроїзду.
 
Відповідно до висновку експерта вказані роботи не виконувались та бюджету міста таким чином спричинено збитки на загальну суму понад 4,5 млн грн.
Дії посадовця КП кваліфіковано ч. 2 ст. 367 КК України, а генпідрядника – за ч. 5 ст. 191 КК України.
 
У понеділок, 16 серпня 2021 року, на підставі ухвал суду у службових приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, комунального підприємства, підрядних організацій, а також за місцями проживання фігурантів провадження проведено обшуки.
 
Слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими поліції за оперативного супроводження УСР в місті Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2302