17.08.2021

У Києві затримали групу осіб, які грабували людей з використанням сильнодіючих препаратів

                                                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури співробітниками Управління стратегічних розслідувань в м. Києві ДСР Нацполіції України спільно зі столичною поліцією викрито та повідомлено про підозру учасникам злочинної групи за фактами вчинення розбійних нападів на громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів та зґвалтування (ч. 1, 2, 4 ст. 187, ч. 3 ст. 152 КК України).
 
Органом досудового розслідування встановлено, що вказані чоловіки, пересуваючись на автомобілі, підшуковували біля нічних розважальних закладів громадян, що перебували у стані алкогольного сп’яніння.
 
У подальшому зловмисники знайомилися з потерпілими та в ході спілкування з останніми непомітно для них підсипали до напою сильнодіючий лікарських препарат, який призводить до втрати свідомості. Надалі, користуючись безпорадним станом потерпілих, злочинці відбирали в них грошові кошти, мобільні телефони та інші цінні речі, а також направлялися до них додому, звідки також викрадали цінні речі.
 
Двох учасників злочинної групи затримали 14.08.2021 безпосередньо після вчинення чергового злочину. Затриманими виявилися громадяни Республіки Азербайджан, 24 та 25 років.
 
На цей час зібрано докази про вчинення вказаними особами 3 розбійних нападів, а також зґвалтування одного з потерпілих. Загальна сума завданих потерпілим збитків становить 267 тис грн, 30 000 доларів США, 1 605 євро.
 
У затриманих у ході обшуків вилучено значну кількість речей, які можуть свідчити про вчинення ними аналогічних злочинів.
 
Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.
 
Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2337