17.08.2021

Розтрата коштів на реконструкції навчальних закладів - повідомлено про підозру начальнику управління освіти РДА

                                                                    

Прокурорами Київської міської прокуратури спільно зі слідчими СУ ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР у м. Києві ДСР НП України повідомлено про підозру начальника управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації у розтраті коштів, виділених на реконструкцію навчальних закладів
 
Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2020 року управлінням освіти Святошинської РДА укладено 12 договорів з 8 підрядними організаціями щодо виконання ремонтних робіт у закладах освіти на території Святошинського району столиці.
 
У подальшому, наприкінці грудня 2020 року, начальник управління освіти підписав документи, які є підставою для перерахування коштів за виконання робіт, до яких внесено завідомо неправдиві відомості, а саме завищено обсяги проведених будівельних робіт або вказано роботи, які взагалі не виконано, чим здійснив розтрату коштів місцевого бюджету на загальну суму близько 2 млн. грн.
 
За результатами розслідування 17.08.2021 начальнику управління освіти Святошинської РДА повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, повторно, у великих та особливо великих розмірах (ч. 3, 4, 5 ст. 191 КК України).
 
Наразі вирішуються питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2790