17.08.2021

Розкрадання коштів на ремонті дитячих садків – прокуратура проводить обшуки на Комунальному підприємстві «Житлоінвестбуд-УКБ»

                                                                             

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури м. Києва викрито схему розтрати коштів службовими особами Комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» за участі суб’єктів господарювання під час проведення робіт з капітального ремонту дошкільних навчальних закладів розташованих на території Печерського, Оболонського, Солом’янського та Дарницького районів столиці.
 
Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2019 року між Комунальним підприємством «Житлоінвестбуд-УКБ» та рядом юридичних осіб за результатами процедури публічних закупівель укладено ряд договорів підряду на проведення робіт з капітального ремонту дошкільних начальних закладів, розташованих на території м. Києва, на загальну суму близько 120 млн гривень.
 
Разом з тим установлено, що вищевказані роботи виконані підрядниками не в повному обсязі та по значно завищеним цінам, а бюджетні кошти у сумі близько 30 млн грн, отримані за нібито виконані роботи, спрямовуються на розрахункові рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Крім того, встановлено, що ряд переможців закупівель є пов’язаними між собою особами.
 
17.08.2021 в межах кримінального провадження прокурорами спільно зі слідчими поліції за оперативного супроводу ГУ СБУ м. Києві та Київській області проводяться обшуки у приміщенні Комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» та за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення, з метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів та інших речових доказів, які мають доказове значення для слідства.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2373