19.08.2021

Розкрадання 33 млн гривень на закупівлях програмного забезпечення - повідомлено про підозру експосадовцю КП «Київський інститут земельних відносин» та постачальнику

                                                               

19.08.2021 за результатами проведених слідчих дій Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому заступнику директора комунального підприємства «Київський інститут земельних відносин» за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), та директору товариства за фактом розтрати та привласнення коштів місцевого бюджету у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що комунальне підприємство «Київський інститут земельних відносин» уклало з товариством договір поставки апаратно-програмного комплексу для розгортання та функціонування автоматизованої інформаційної системи обліку та управління земельними ресурсами територіальної громади та договір закупівлі програмного забезпечення для роботи з графікою на загальну суму близько 43 млн гривень.
 
У подальшому директор товариства поставив комунальному підприємству це обладнання за завищеною вартістю, а посадові особи комунального підприємства, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, прийняли товар згідно акту прийому-передачі та провели розрахунок з продавцем.
 
Згідно висновку експерта вартість поставленого товару та програмного забезпечення завищена на суму у майже 33 млн гривень. 
 
Заходи з викриття правопорушення проведено прокуратурою спільно з СВ Солом’янського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам в м. Києві Департаменту кіберполіції НПУ.
 
Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2769