27.08.2021

Розкрадання 800 тис. грн. на постачанні продуктів харчування для військовослужбовців – підозрюють підприємця

                                                 

Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва за результатами проведених слідчих дій повідомлено про підозру підприємцю за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що між фізичною особою-підприємцем та військовою частиною був укладений договір на закупівлю 10 000 кг м’ясопродуктів (консерви м’ясні) для військовослужбовців.
 
Постачальник, достовірно знаючи, що технічні характеристики товару не відповідають ДСТУ та іншим вимогам у сфері обігу харчових продуктів, передала військовій частині цей товар. У подальшому посадовими особами військової частини проведено розрахунок з продавцем.
 
Відповідно до експертного висновку Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи поставлені м’ясні консерви не відповідають вимогам ДСТУ. Внаслідок цього державному бюджету завдано збитків у розмірі майже 800 тис. грн.
 
У межах розслідування вказаного кримінального провадження також перевіряється причетність групи підприємців до постачання іншої неякісної продукції військовослужбовцям.
 
З метою збору та фіксації доказів вчинення кримінальних правопорушень, а також відбору зразків продукції, поставлених на виконання інших договорів, 26 серпня 2021 року на підставі ухвал суду на підприємствах проведено обшуки.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Заходи з викриття правопорушення проведено прокуратурою спільно з СВ Солом’янського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України.
 
Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2240