30.08.2021

Резонансні вбивства жінок у Києві – підозрюваних взято під варту

            

У понеділок, 30 серпня 2021 року за клопотанням прокурора Подільської окружної прокуратури м. Києва суд взяв під варту підозрюваного у жорстокому вбивстві співмешканки, тіло якої 27 серпня виявили у квартирі на Виноградарі.
 
Як повідомлялося раніше, підозрюваний на ґрунті неприязних відносин з потерпілою наніс їй множинні удари ножем, таким чином позбавивши життя.
 
Після цього, з метою приховання злочину чоловік розчленував тіло потерпілої та помістив його до морозильної камери, яку придбав з цією метою.
 
Після вчиненого підозрюваний виїхав з Києва, однак був виявлений працівниками поліції на території Черкаської області при спробі самогубства.
 
Подільський районний суд м. Києва заарештував чоловіка на 2 місяці.
 
Крім того, за клопотанням Деснянської окружної прокуратури м. Києва в іншому кримінальному провадженні судом взято під варту чоловіка, який штовхнув жінку із 7-го поверху.
 
Жахливий випадок трапився 24 серпня 2021 року на столичній Троєщині.
 
Встановлено, що між 56-річним підозрюваним та 39-річною жінкою відбувся конфлікт, у ході якого чоловік силоміць перекинув потерпілу через  балкон на 7-му поверсі будинку. Від отриманих внаслідок падіння травм жінка загинула на місці.
 
Чоловік намагався втекти з місця події, однак був затриманий свідками, які й повідомили правоохоронців про злочин.
 
Дії обох чоловіків кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне протиправне заподіянні смерті іншій людині (вбивство).
 
За вчинене підозрюваним загрожують покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2355