31.08.2021

Столичні правоохоронці за підтримки Європолу затримали чоловіка за створення дитячої порнографії та насильство відносно малолітнього хлопчика

                                                   

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури м. Києва слідчими Дарницького управління поліції в м. Києві разом з ДКП НП України за результатами опрацювання інформації з бази даних Генерального секретаріату Інтерполу по боротьбі з дитячою сексуальною експлуатацією ICSE затримано та повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв дії сексуального характеру відносно малолітнього, займався виготовленням, розповсюдженням та збутом дитячої порнографії за участі малолітньої дитини (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156, ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України).
 
Правоохоронні органи за підтримки Європолу виявили серію медіафайлів, на яких зображено процес сексуальної експлуатації малолітнього хлопчика. Згідно інформації Європолу, протиправний контент створювався на території України.
 
Під час проведення перевірки та відпрацювання даної інформації проведено ряд слідчих (розшукових) дій. Встановлено, що з 2018 по 2021 рік 28-річний мешканець Полтавщини неодноразово ґвалтував та вчиняв інші злочинні дії сексуального характеру відносно сина своєї співмешканки, 2013 р.н, та створював за участі останнього протиправний контент у вигляді фото-відео матеріалів, які згідно висновку експерта, відносяться до дитячої порнографії.
 
Крім того, вказаний чоловік завантажував та зберігав в особистій електронній скриньці протиправний контент, а саме фото-відео матеріали з діями сексуального характеру за участі малолітнього хлопчика.
 
Слідчими поліції  із залученням працівників ДПП НП України, представника відділу підтримки операцій ЄВРОПОЛУ ДМПС проведено обшуки за місцем проживання зловмисника, у ході яких вилучено комп’ютерну техніку та жорсткий диск з медіа файлами, що містять дитячу порнографію.
 
За результатами проведення слідчих дій чоловіка затримали.
 
На цей час затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2315