31.08.2021

Столичні правоохоронці проводять обшуки на комунальному підприємстві «Київжитлоспецексплуатація»

           

Столичні правоохоронці проводять обшуки у приміщенні КП «Київжитлоспецексплуатація» у межах розслідування кримінального провадження за фактами привласнення коштів бюджету м. Києва, передбачених на капітальний ремонт у житлових будинках міста Києва (ч. 3 ст. 191 КК України).
 
Встановлено, що упродовж листопада-грудня 2020 року службовими особами КП «Київжитлоспецексплуатація» за результатами тендерних закупівель укладено ряд договорів з підрядними організаціями на капітальний ремонт місць загального користування (під’їздів) у житлових будинках столиці.
 
У подальшому, службові особи КП «Київжитлоспецексплуатація» та підрядних організацій з метою заволодіння бюджетними коштами, достовірно знаючи, що роботи в повному обсязі не виконані або виконані всупереч обсягам, передбаченим тендерною документацією та укладеними договорами, підписали «фіктивні» акти виконаних робіт.
 
У ході досудового розслідування перевіряються факти повноти проведення робіт та правильності витрачання бюджетних коштів підрядними організаціями, які перемогли в тендерній закупівлі, оголошеній КП «Київжитлоспецексплуатація». Так, в житлових будинках, де проводився капітальний ремонт місць загального користування, на підставі ухвал слідчого судді проведено огляди із залученням експертів, за результатами яких виявлено завищення обсягів та вартості робіт.
 
31.08.2021 з метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів та інших речових доказів, які мають доказове значення для слідства, слідчими ГУ Нацполіції у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та оперативного супроводження працівників Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції проводяться обшуки у КП «Київжитлоспецексплуатація».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2883