03.09.2021

Знищення державного санаторію «Журавушка» - судитимуть ексдиректора закладу та його спільника

                    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування відносно колишнього керівника державного оздоровчо-лікувального закладу «Журавушка» та директора приватного підприємства за фактом розтрати майна, що спричинило збитки державі в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, у 2008 році зазначений комплекс був переданий приватному підприємству в довгострокову оренду за умови повернення його державі після закінчення строку договору. На час передачі в оренду на території комплексу функціонував санаторій «Журавушка» та дитячий табір.
 
Однак, керівник приватного підприємства, який раніше займав посаду директора згаданого санаторію, переслідуючи корисливий мотив, разом із керівником підконтрольного підприємства здійснив розтрату вказаного майна та його фактичне знищення. Так, починаючи з серпня 2017 року орендарем незаконно, без відома та погодження державних органів здійснено фактичне руйнування цього об’єкту. Проведеними експертизами встановлено збитки державі на суму близько 20 млн грн.
 
Наразі обвинувальний акт відносно керівників приватних підприємств скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Досудове розслідування здійснювалося співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження ГУ КЗЕ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
          
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2137