03.09.2021

У Києві на одержанні хабара викрито державного виконавця

                                                                           

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва на одержанні неправомірної вигоди викрито головного державного виконавця районного відділу виконавчої служби (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, службовець висунув вимогу громадянину, який вже не мав заборгованості за виконавчим провадженням, про надання йому неправомірної вигоди за закриття виконавчого провадження та видалення відповідних даних з Єдиного реєстру боржників України. 
 
У ході контролю за вчиненням злочину головного державного виконавця затримали в порядку ст. 208 КПК України після перерахування неправомірної вигоди на його картковий рахунок.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Заходи з викриття злочину проводилися прокурорами спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції України та слідчими Дніпровського управління поліції ГУНП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2015