06.09.2021

Прокуратура проводить обшуки в Управлінні містобудування та архітектури Шевченківської РДА

                                          

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві проводиться обшук в межах розслідування кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА під час здійснення капітального ремонту скверу у Шевченківському районі столиці.
 
Так, за результатами публічних закупівель в кінці минулого року між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування та приватним підприємством укладено договір проведення капітального ремонту «Забезпечення реалізації громадського проекту «Екопарк» з провадженням енергозберігаючих технологій та інноваційних екосистем» на вул. О.Гончара 5-7 в м. Києві. Згідно графіку виконання робіт у грудні 2020 роботи мали бути повністю виконані.
 
У ході огляду встановлено, що роботи виконано неякісно, не в повному обсязі, з використанням матеріалів на суму близько 500 тис. грн. Разом з тим, за вищевказаним об’єктом в кінці грудня 2020 року Управлінням містобудування, архітектури та землекористування повністю здійснено оплату робіт на всю суму договору у розмірі понад 1, 4 млн гривень та підписано всі акти виконаних робіт.
 
Під час обшуку виявлено та вилучено тендерну документацію, акти приймання-передачі виконаних робіт, а також коригувальні акти, які приховувалися на момент допиту службових осіб Управління та виконання ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів.
 
Досудове розслідування на теперішній час триває. Очікуються висновки судово-будівельної, економічної експертиз для визначення розміру завданих збитків.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2464