07.09.2021

Розкрадання коштів на ремонті приміщення «Сяйво Книги» - судитимуть екскерівника КП, підрядника та інженера технагляду

                                               

Подільською окружною прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування відносно колишнього директора Комунального підприємства «Міський магазин» виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації), директора приватного підприємства та фізичної особи-підприємця за фактом привласнення бюджетних коштів за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що Комунальним підприємством «Міський магазин» проведено процедуру закупівлі щодо реставрації приміщення в житловому будинку - пам’ятки архітектури, містобудування, історії місцевого значення по вул. Велика Васильківській, 6, де понад пів століття знаходиться книжковий магазин «Сяйво Книги».
 
У подальшому, директор КП «Міський магазин», керівник підрядної організації та фізична особа-підприємець, яка здійснювала технічний нагляд, змовившись між собою з метою заволодіння бюджетними коштами підписали акти приймання виконаних будівельних робіт та акту вартості устаткування (кондиціонерів, радіаторів тощо), достеменно знаючи про те, що таке устаткування не змонтовано, а частина робіт, зазначених в актах, не виконана.
 
Як наслідок, від замовника в особі КП «Міський магазин» на рахунок підрядника були перераховані грошові кошти за невиконані в повному обсязі роботи та послуги.
 
За результатами судової будівельно-технічної експертизи збитки, завдані столичному бюджету, становлять понад 600 тис. гривень.
 
Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
На майно обвинувачених накладено арешт та заявлено позов про відшкодування заподіяної шкоди.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.
 
Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2034