07.09.2021

Прокуратура спільно з Нацполіцією затримала іноземця, який перебуває у міжнародному розшуку

                                                       

Київською міською прокуратурою спільно з УСР у місті Києві ДСР Нацполіції України у ході спільних заходів встановлено місцезнаходження 55-річного іноземця, який перебуває у міжнародному розшуку за вчинення злочинів на території Румунії та Болгарії, а також викрито лабораторію з вирощування канабісу за місцем його перебування.
 
Вказану особу в країнах Європейського союзу засуджено до 10 років тюремного ув’язнення за злочини, пов''язані з участю у незаконному кримінальному угрупуванні та відмиванні коштів. Так, трибуналом Румунії іноземця засуджено до 10,5 років позбавлення волі. А в Болгарії за аналогічний злочин він отримав 6 років ув’язнення.
 
З метою уникнення покарання зловмисник втік, після чого його оголосили у міжнародний розшук.
 
Водночас, у ході досудового розслідування встановлено, що розшукуваний чоловік, використовуючи підроблені документи на ім’я іншої особи, перебуває на території України та оселився неподалік Києва в орендованому будинку.
 
6 вересня 2021 року за місцями ймовірного перебування іноземця на підставі ухвал суду проведено слідчі дії, у ході яких встановлено місцезнаходження вказаного чоловіка та здійснено його затримання для вирішення питання щодо подальшої екстрадиції. Також виявлено та вилучено документи, що посвідчують особу, які містять ознаки підроблення.
 
Крім цього, у ході проведення обшуків виявлено нарколабораторіюї з вирощування нарковмісних рослин. Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 300 кущів конопель, 39 пакетів висушених рослин, а також обладнання для їх вирощування.
 
Наразі з метою встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до виробництва наркотичних засобів, додатково розпочато досудове розслідування за ст. ст. 307, 310 Кримінального кодексу України.
 
Стосовно затриманого іноземця наразі вирішується питання про тимчасовий арешт та початок процедури екстрадиції.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1759