08.09.2021

У Києві судитимуть жінку, яка виготовляла порнографію за участю 5-річної доньки

                                                               

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування відносно 28–річної мешканки Києва за фактом вчинення розпусних дій щодо малолітньої особи, а також виготовлення та зберігання зображень порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію з метою розповсюдження (ч. 2 ст. 156, ч. 4 ст. 301 КК України (в редакції від 30.12.2020).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка упродовж 2017 - 2019 років вчиняла розпусні дії щодо своєї малолітньої доньки та фіксувала це на камеру. У подальшому файли з дитячою порнографією зловмисниця розповсюджувала через мережу Інтернет. На момент початку кримінального правопорушення дівчинці було 5 років.
 
У ході обшуків за місцем проживання жінки на мобільному телефоні та флеш-накопичувачах правоохоронці виявили та вилучили численні фото та відео дитячої порнографії.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено та ювенальними прокурорами Деснянської окружної прокуратури міста Києва обвинувальний акт скеровано до суду.
 
За вчинене жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2312