08.09.2021

Повідомлено про підозру раніше судимому чоловіку, який напав на жінку після знайомства в інтернеті

                                                                 

Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУНП в м. Києві повідомлено про підозру чоловіку у вчиненні розбійного нападу на киянку.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що напередодні 24-річна потерпіла познайомилась із чоловіком на сайті знайомств та домовилась із ним про особисту зустріч. Опинившись наодинці, зловмисник почав погрожувати жінці ножем, зв’язав та заклеїв рот клейкою стрічкою аби вона не кликала на допомогу. Забравши у жертви два мобільних телефони, гроші та інші особисті речі, зловмисник вчинив відносно неї дії сексуального характеру та втік.
 
За результатами проведення комплексу оперативно-розшукових заходів, з’ясовано, що до скоєння даного правопорушення причетний раніше судимий мешканець столиці, 1982 року народження. Нападника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.187 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо притягнення його до відповідальності за ч. 1 ст. 152 КК України (зґвалтування).
 
На даний час до суду готується клопотання про застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1942