08.09.2021

У Києві затримали чоловіка, який намагався підкупити слідчого - прокуратура

                                                          

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва затримано чоловіка при спробі надати неправомірну вигоду слідчому одного з районних управлінь поліції у м. Києві (ч. 3 ст. 369 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, чоловік, 1993 року народження, запропонував слідчому неправомірну вигоду за перекваліфікацію кримінального провадження щодо себе, непритягнення його брата до кримінальної відповідальності, а також повернення вилучених під час обшуків ємностей з прекурсорами та обладнання нарколабораторії. Загальна сума неправомірної вигоди, яка пропонувалася слідчому, становила більше 30 тис. доларів США.
 
Під час контролю за вчиненням злочину чоловіка затримали під час передачі поліцейському першого траншу у сумі 5 тис. доларів США за непритягнення брата до кримінальної відповідальності.
 
Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.
 
Тривають першочергові слідчі розшукові дії.
 
Заходи з викриття правопорушення проводилися прокурорами спільно з Київським міським управлінням ДВБ НП України та Печерським УП ГУ НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1985