09.09.2021

Прокуратура проводить обшуки в Департаментах КМДА за фактом незаконної передачі земельних ділянок у центрі Києва

                       

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури проводяться обшуки в межах розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Департаментів КМДА при передачі в користування суб’єкту господарювання земельних ділянок комунальної власності.
Встановлено, що посадовці КМДА, порушуючи вимоги земельного законодавства, умови програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Києва та укладеного інвестиційного договору, передали в користування суб’єкту господарювання земельні ділянки комунальної власності, що розташовані у центрі Києва поруч з Європейською площею, в позаконкурентний спосіб та за заниженою вартістю, чим спричинили тяжкі наслідки інтересам держави.
 
09.09.2021 з метою документування протиправної діяльності, а також вилучення документів та інших речових доказів, що мають значення для слідства, слідчими Головного слідчого управління ДБР та ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за процесуального керівництва Київської міської прокуратури проводяться санкціоновані обшуки у структурних підрозділах КМДА, зокрема в Департаменті економіки та інвестицій та Департаменті земельних ресурсів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2340