15.09.2021

30 тис. доларів США за укладання договору про будівництво - затримано посадовця Міноборони та посередника

                    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано на одержанні неправомірної вигоди начальника Центрального територіального управління капітального будівництва Міністерства оборони України та посередника (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, вказані особи, перебуваючи у змові, організували схему вимагання неправомірної вигоди з представника ТОВ за вчинення дій пов’язаних з прийняттям сесією селищної ради рішення про дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку у смт. Гостомель Київської області.
 
Крім того, кошти вимагалися за надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у користування на умовах оренди та за укладення з Центральним територіальним управлінням капітального будівництва Міністерства оборони України договорів про капітальне будівництво на земельних ділянках, розташованих в смт. Гостомель Київської області, що перебувають у віданні Міноборони, у тому числі на території військового містечка. Сума неправомірної вигоди складала 30 000 доларів США.
 
У ході контролю за вчиненням злочину після одержання другої частини  неправомірної вигоди у сумі 20 тис. доларів США фігурантів затримано у порядку ст. 208 КПК України.
 
Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та застосування запобіжних заходів.
 
На цей час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії. Встановлюються інші учасники схеми.
 
Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого м. Києві, за оперативного супроводу ГОУ ДБР та ОУ ТУ ДБР у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2297