20.09.2021

Не випускав з квартири та вимагав гроші – судитимуть 26-річного киянина, який вчиняв домашнє насильство відносно бабусі

                         

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 26-річного киянина, який систематично вчиняв домашнє насильство відносно 72-річної бабусі в присутності свого неповнолітнього брата (ст. 126-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами обвинувачення, підозрюваний оселився у загальному коридорі будинку під дверима квартири, в якій проживає бабуся, позбавляючи її можливості виходити з квартири. Протягом року чоловік систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою бабусю, залякував, принижував, погрожував фізичною розправою, а також вимагав грошові кошти та продукти харчування.
 
Побоюючись за своє життя, а також за життя своєї доньки та неповнолітнього внука, потерпіла була змушена віддавати кривднику останні кошти та готувати їжу.
 
Зважаючи на позицію прокурора, про те що кривдник неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, а також відбував покарання за вчинення корисливих злочинів, суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Наразі судом призначено підготовче засідання, у ході якого також буде вирішено питання щодо продовження обвинуваченому запобіжного заходу.
 
Чоловіку загрожує реальне покарання у виді позбавлення волі строком до 2-х років.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1811