30.09.2021

Прокуратура через суд повернула столичній громаді 3 комунальні земельні ділянки вартістю понад 7 млн гривень

      

Святошинська окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку витребувала на користь територіальної громади міста Києва 3 земельні ділянки загальною вартістю понад 7 млн грн.
 
Установлено, що розташовані на проспекті Перемоги земельні ділянки у 2016 році відійшли у власність фізичної особи на основі підробленого рішення Деснянського районного суду міста Чернігова.
 
Звертаємо увагу, що Київрада, як орган, уповноважений розпоряджатися землями територіальної громади міста та здійснювати контроль за їх використанням і охороною, не вжив реальних заходів, спрямованих на відновлення права власності територіальної громади на земельні ділянки.
 
Реагуючи на факт порушення майнових прав територіальної громади міста Києва та бездіяльність Київради щодо її захисту, прокуратура звернулась до суду з позовами про скасування державної реєстрації права власності та витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння.
 
Рішеннями Святошинського районного суду міста Києва від 28.09.2021 позови прокуратури по 3 окремим земельним ділянкам задоволено повністю.
 
Крім того, за вказаним фактом триває досудове розслідування з метою притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2080