04.10.2021

У Києві викрито групу «клофелінщиків», які орудували на території автовокзалу «Київ»

     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури співробітниками СУ ГУНП України спільно з ДСР Нацполіції України викрито та повідомлено про підозру учасникам злочинної групи за фактами вчинення розбійних нападів на громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів (п. 6 ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 187 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що злочинну діяльність групи осіб організував раніше судимий 38-річний киянин, який залучив до неї інших осіб. Зокрема, працівника кафе на території сусіднього супермаркету, який дозволив вчинити злочин на його території, свою знайому, яка відволікала потерпілих, та інших осіб.
 
Так, орудуючи на території автовокзалу «Київ» та центрального залізничного вокзалу, учасники групи пропонували потерпілим вжити спиртне, після чого непомітно для них підсипали до напою сильнодіючий лікарських препарат, який призводить до втрати свідомості.
 
Надалі, користуючись безпорадним станом потерпілих, злочинці відбирали в них грошові кошти, мобільні телефони та інші цінні речі.
 
На цей час зібрано докази про вчинення вказаними особами 4 розбійних нападів, у тому числі один - зі смертельним наслідком.
 
У ході обшуків в учасників злочинної групи вилучено значну кількість речей, які можуть свідчити про вчинення ними аналогічних злочинів.
 
Наразі двоє осіб затримано та повідомлено про підозру.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші учасники злочинної групи.
 
Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2144