05.10.2021

Заступнику гендиректора КО «Київзеленбуд» повідомлено про підозру

                                                

Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру заступнику генерального директора Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень «Київзеленбуд» та керівнику підрядної організації у привласнені коштів територіальної громади міста Києва (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Слідством встановлено, що між КО «Київзеленбуд» та приватним товариством був укладений договір підряду щодо виконання робіт з капітального ремонту благоустрою Куренівського парку в Подільському районі.
 
У подальшому, один із заступників генерального директора, отримавши від підрядної організації акти приймання виконаних будівельних робіт, а також інші фінансові документи щодо підряду, достовірно знаючи про те, що вказана в них вартість використаних матеріалів і виробів є завищеною, діючи в інтересах підрядної організації підписав указані документи та передав їх на виконання.
 
Згідно висновку комплексної комісійної судової товарознавчої та судової економічної експертизи столичному бюджету завдано збитків на суму близько 800 тис. гривень.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2417