06.10.2021

Прокуратура проводить обшуки в управлінні освіти Голосіївської РДА

                            

У середу, 06 жовтня 2021 року, Голосіївська окружна прокуратура міста Києва спільно з Голосіївським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях управління освіти Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації, в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовими особами управління освіти Голосіївської районної  у м. Києві державної адміністрації,  протягом 2021 року безпідставно перераховано бюджетні кошти на адресу приватних освітніх закладів у якості компенсації за надання послуг базової дошкільної освіти, при цьому фактично вказані послуги не надавались, що спричинило збитки територіальній громаді на суму понад 2 мільйони гривень.
 
У ході обшуку виявлено та вилучено документи щодо підстав та порядку перерахування грошових коштів та фінансово-господарських взаємовідносин Управління з приватними закладами освіти, які стануть предметом експертного дослідження.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2188